Torsdagstanker om vægttab

Jeg synes efterhånden, at sundhed desværre er blevet lig med et vægttab: Du er nærmest kun sund, hvis du har formået at tabe dig x antal kg, jo flere kg du kan tabe dig på kortest tid, jo “bedre” er den slankekur og en café er jo nærmest kun sund, hvis den fortæller, hvor mange kalorier, der er i de forskellige retter. Og hvor er det bare ærgerligt, at sundhed handler så meget om vægttab. Fordi et vægttab er på ingen måde lig med en sundhedsværdi, i mange tilfælde er det måske lige det modsatte, fordi vejen hen til et vægttab er blevet mere og mere ekstrem i forhold til at forbyde bestemte fødevarer eller helt faste.

Og mens vi lige har den med faste, så er det altså for mig meget ubegribeligt, at vi har så mange såkaldte sundhedseksperter, som anbefaler at faste. I mit hovede er faste et kæmpe stort skridt hen imod en spiseforstyrrelse, fordi tanken om at tabe sig sker ved ikke at spise i nogle dage og så ellers måske ikke forholde sig til, hvad man spiser de andre dage. For mig er det altså ret tæt på en spiseforstyrrelse.

Tilbage til det, som dette indlæg egentlig handler om, nemlig vægttab. Som egentlig er noget af det vi roser hinanden allermest for. Jeg har fået væsentlig større ros for mine vægttab i løbet af årerne end jeg har fået for eksempelvis at tage mine uddannelser – faktisk ret skræmmende.
Samtidig er det egentlig også ret skræmmende, hvad vi vil udsætte vores krop for af underlige ting for at tabe os – i stedet for at bruge mere energi på rent faktisk at forstå, hvad der sker oppe i hovedet, når vi spiser eller ikke spiser. Og ikke mindst have fokus på at have sunde vaner, som du altid vil kunne have, også selvom der er weekend, ferie, fødselsdage og hvad der ellers normalvis kan “ødelægge en kur”.

Hvis du vil læse flere torsdagstanker, så torsdagstanker om sundhed og is eller torsdagstanker om at blive bedre venner med spejlet måske noget for dig. 

TAK fordi du læser med  – Karina 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *