Torsdagstanker om sundhed og is

Det har været fantastisk med påskedagene med så godt et vejr. Der er ingen tvivl om, at næsten sommerligt vejr har været lig med isvejr. Så derfor har jeg også brugt noget af påskedagene på at spise lækre is, helt nøjagtig tre af slagsen – og endda to på en dag. I påsken lagde jeg nedenstående billede op på Instagram og fik kommentar om, at isen var god, men ikke sund.

Jeg forstår udemærket den tankegang med, at en is ikke er sund. Især fordi rigtig mange i lang tid, mange år eller hele sit liv har fået af vide, hvilke fødevarer, der er sunde eller usunde eller været på flere af de strenge diæter, hvor man kun må spise noget bestemt eller har forbud om nogle bestemte fødevarer eller tæller kalorier. Hvis man har sådan en slankekurstankegang omkring sundhed, så er en is jo både et forbudt, usund og gør ikke en noget godt. Men med sådan en tankegang kan man aldrig spise is eller chokolade eller sukker – og hvis man gør, så er det måske med en rigtig dårlig samvittighed. Det er også en tankegang, som man kun kan holde i en bestemt periode.

Men hvis man i stedet for tænker på sundhed, som et bredt begreb, som også indeholder det sociale aspekt og ikke mindst også livskvalitet, så er det pludselig noget helt andet. Dermed kan en en is (og to på en dag) sagtens være en del af en helt almindelig og sund livsstil, fordi det hele handler om mængder. Der er ingen fødevarer, der er hverken sunde eller usunde – det hele handler om mængder af de forskellige fødevarer. Hvis jeg hver eneste dag spiser is, nogle dage to is på en dag, så kan vi sagtens snakke om usunde mængder af is – det samme gør sig gældende, hvis jeg indtager en hel melon om dagen hver eneste dag. Men sådan en tankegang, hvor det handler om mængder og der ikke er nogle fødevarer, som er forbudte, så er det mere en livsstilstankegang, som man har og kan have resten af livet.

Så derfor kan is altså sagtens være en del af en ganske almindelig og sund livsstil – og hvis du gerne vil gå fra slankekurstankegangen til livsstilstankegangen, så opstarter jeg online forløb den 6. maj, som du kan læse meget mere om lige her.

Hvis du vil læse flere torsdagstanker, så er torsdagstanker om at prioritere din sundhed eller torsdagstanker om at blive bedre venner med spejlet måske noget for dig. 

TAK fordi du læser med  – Karina 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *