Torsdagstanker om familier, jul og sociale medier

Jeg sidder lige nu på vej til den næste julefrokost og vil forsøge at skrive lidt om nogle af de tanker, der har fyldt de seneste par dage. Fordi de sociale medier har været fyldt med glade familier, som ønsker alle en rigtig glædelig jul. Alle smiler, alle har fået de bedste gaver og alt er helt perfekt. Eller det er i hvert fald det, som modtager sagtens kan sidde tilbage med nemlig, at alle andre har bare haft den mest perfekte jul – ja egentlig bare det perfekte liv. Men sådan er det altså meget meget sjældent, og man skal stadigvæk huske, at billeder/videoer på de sociale medier er et øjebliksbillede, det er få sekunder af en dag og af den virkelige verden. Fordi vi ved ikke, hvad der sker alle døgnets andre sekunder – og dem er der masser af dem.

Både før og efter det perfekte billede er taget kan der sagtens være dårlig stemning. Måske har man vundet mandlen, men blevet skuffet over mandelgaven eller julegaverne. Måske er der nogle, der er sure over noget, der skete for 2 uger siden. Måske synes man, at familien fylder for meget eller for lidt. Måske har der været total stress på med både gaver og maden. Så bag det perfekte julebillede er der en lang historie, som vi kun kender en lille brøkdel til. Og det skal man huske på, når man ser et enkelt øjebliksbillede fra en familie.

Og selvom man fik taget det perfekte familiejulebillede, fik mandlen, fik de bedste gaver og har verdens bedste familie, så må man også gerne synes de kan være for meget/for lidt, være irriterende, sige dumme ting og bare være trælse. Fordi det er ganske naturligt, når det handler om relationer og især tætte relationer. Så selvom det er jul, masser af traditioner og ting man burde, så husk at passe på dig selv.

Måske kunne torsdagstankerne om at have fødselsdag eller torsdagstankerne om de sociale medier måske være noget for dig. 

TAK fordi du læser med  – Karina 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *