Torsdagstanker om at prioritere din sundhed

Jeg har efterhånden snakket med rigtig mange forskellige personer omkring sundhed, både privat og fagligt. Men jeg synes desværre, der er sket en ændring i forhold til, hvordan folk snakker om sundhed. Det er blevet tydligere for mig, fordi jeg er begyndt at holde foredrag og online forløb, hvor der heldigvis er mange, som er interesseret i, hvad det rent faktisk handler om. Men i de snakke oplever jeg flere og flere gange, at folk snakker om, at de gerne vil motiveres til mere sundhed, men helst uden at de skal gøre alt for meget selv.

Rigtig mange snakker om motivation og at de gerne vil motiveres til at træne og leve sundt. Men når det kommer til selve forandringen eller handlingen, ja, så vil de faktisk allerhelst springe over, hvor gærdet er lavest eller beholde de gamle vaner, fordi de egentlig ikke rigtig gider/har lyst til/orker den handling det kræver. Og så er det fuldstændig ligemeget at snakke om motivation.

Jeg synes, at det er utrolig ærgerligt, fordi forandring og ændringer kræver ikke bare motivation, men det kræver i høj grad handling. Du kan sagtens hente en masse motivation fra alle andre, men hvis der skal ske en handling, ændring eller forandring, så er det altså kun dig selv, der kan løbe/gå den tur, gå ordentlig tid i seng eller spise flere grønsager.

Så lige et lille opråb fra mig til dig (også mig selv) om at snakke om forandring, ændring og handling frem for “at du skal motiveres”. Så vil du ud af de vaner eller den hverdag du er midt i, så skal der handling bag, som kun kan komme fra dig selv. Så må du hjertens gerne hente alt den motivation du overhovedet kan fra alle fronter. Men det er altså kun dig, der kan skabe den forandring, den ændring eller den handling, som du gerne vil have – og så handler det i den grad om at prioritere dig selv, din sundhed og dit liv.

Hvis du vil læse flere torsdagstanker, så er torsdagstanker om sundhed  eller torsdagstanker om at blive bedre venner med spejlet måske noget for dig. 

TAK fordi du læser med  – Karina 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *