Torsdagstanker om adfærd i trafikken

Denne gang udspringer torsdagstankerne af en oplevelse, jeg havde igår, som nok desværre hedder endnu en oplevelse. Igår gik jeg ned til min yogatime, og da jeg kommer rundt om et hjørne ser jeg en mand stige ud af sin bil og begynde at skælde en dreng ud. Jeg ved ikke hvorfor, men de står faktisk i ret lang tid og det er tydeligt at se, at de ikke er glade for hinanden, fordi de bruger begge både store ord og store armbevægelser, også selvom jeg er så langt væk fra situationen, at jeg ikke kan høre, hvad de sagde råbte.

Og hvorfor deler jeg så egentlig den her oplevelse og hvorfor bliver det egentlig til torsdagstanker? Det er faktisk fordi jeg den seneste tid oplever flere og flere episoder i trafikken med både kraftige armbevægelser og kraftige bevægelser med særligt en finger (fuckfingeren, hvis nogle skulle være i tvivl om, hvilken finger jeg mente).
For mig er det helt store spørgsmål, om man reelt ville reagere på samme måde i andre situationer. Jeg har faktisk aldrig hørt nogle råbe af andre med store armbevægelser og måske vise en bestem finger, hvis der var nogle, der snød foran i køen i Netto eller til toilettet. Her oplever jeg oftest en venlig kommentar, og hvis det går voldsomt for sig, så er det måske en spydig kommentar eller der bliver himlet med øjnene.

Det tror jeg faktisk også er vejen frem i trafikken, de fleste reagerer altså bedst ved at få tingene af vide på en ganske almindelig og venlig måde, frem for at blive angrebet. Især fordi hvis man bliver angrebet, så vil langt de fleste forsvare sig selv, og måske ikke altid lige hensigtmæssigt. Så for at gøre en lang historie kort, så overvej næste gang du er i trafikken og har lyst til at råbe og skælde ud (altså på de andre biler, ikke på ham/hende ved siden af) så overvej lige en ekstra gang om du vil reagere på samme måde, hvis du stod overfor personen. Og hvis du har en masse vrede, der skal ud, så få det ud på andre måder og lad det ikke gå ud over nogle, som måske reelt ikke har noget med at gøre.

Og ja, billedet passer overhovedet ikke sammen med temaet. Men jeg har simplethen ikke et billede, som nærmere sig dette emne – altså ud over alle de billeder jeg har af min bil, Smølfen, men Smølfen kører jo bedst på kærlighed og vil helst ikke blandes ind i dette emne. 

Hvis du har lyst til at læse andre torsdagstanker, så kunne disse torsdagstanker om at blomstre eller disse torsdagstanker om at tage ansvar for egen sundhed måske være noget for dig

TAK fordi du læser med  – Karina 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *