Rucolasalat med rodfrugter

Endnu en salat på bloggen. Heldigvis er I også ret glade for salatopskrifter. Denne er lidt anderledes, da den både fungerer som kold og varm. Rodfrugter er ved at være sidst i sæsonen, men så kan heldigvis servere denne salat kun med gulerødder.

Ligesom de andre salater, så passer denne portion til cirka fire personer, hvis den serveres som tilbehør, eller til to personer, hvis den serveres som selve retten.

Rucolasalat med rodfrugter

250 gram rucola
500 gram rodfrugter eller kun gulerødder
Tørret timian
Olie
Salt
Balsamicoeddike
En håndfuld græskarkerner

Tænd ovnen på ca. 175 grader. Vask og skræl rodfrugterne godt. Skær dem i mindre stykker. Bland olie, timian, salt sammen og vend blandingen sammen med rodfrugterne. Hæld rodfrugterne i et ildfast fad beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 20 minutter. Vend gerne rundt undervejs, der skal gerne være lidt bid tilbage i rodfrugterne.
Varm en pande op og steg græskarkernerne på en tør pande indtil de popper.
Vask rucolaen, placere rodfrugter ovenpå og hæld lidt balsamicoeddike over. Top salaten med de ristede græskarkerner.

Måske du kunne være interesseret i quinoasalat med broccoli og mango eller perlebygsalat

TAK fordi du læser med  – Karina 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *