Quinosalat med broccoli og mango

Noget af det som jeg oftest hører er, at man gerne vil inspireres til at spise mere grønt, prøve nye opskrifter med grønt eller mangler inspiration til salater. Og selvfølgelig har jeg også perioder, hvor jeg spiser det samme. Men jeg har også perioder, hvor jeg mikser noget sammen, og nogle gange smager det meget godt og lækkert, andre gange er det et forsøg, som måske bare bliver ved denne ene gang. Men denne her kombination synes jeg faktisk gør det rigtig godt sammen. Faktisk så godt, at jeg ikke synes det behøves en dressing.

Quinoa kan bruges til mange forskellige ting i køkkenet, men er jeg altså ret vild med det koldt i en salat. Quinoa er fyldt med fiber og protein. Der er ca til 4 personer, hvis denne salat bruges som tilbehør. Den kan også sagtens bruges som en frokost til 2 personer.

Quinosalat med broccoli og mango

Feldsalat
1 dl quinoa
1 lille broccolihoved
1 mango

10-15 saltede mandler (opskriften kan du finde lige her)

Tilbered quinoa efter vejledning på pakken (skyld dem godt inden de koges i ca. 15 minutter, gerne sammen med en bouillonterning). Lad dem afkøle. Vask og skær broccoli i små buketter. Herefter blancheres broccolien, så der stadigvæk er lidt bid i og lad dem afkøle.
Vask salaten godt og lad den tørre. Skær mangoen ud i mindre tern. Bland salat, quinoa, broccoli og mango sammen og top med saltede mandler.

 

Hvis du ikke allerede har prøvet denne amerikansk inspireret salat eller sommersalaten over dem alle, så synes jeg da lige du skal prøve dem.

TAK fordi du læser med  – Karina 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *