Min vildeste madoplevelse

I lørdags havde jeg min vildeste madoplevelse jeg hidtil har oplevet. Jeg var sammen med min kæreste på Gastromé, som i selvsamme uge havde beholdt deres Michelin-stjerne. Jeg indrømmer gerne, at jeg inden besøget havde hoppet et par gange over at få muligheden for at spise på en Michelin restaurant, som jeg nok allerede på forhånd vidste ville blive en kæmpe oplevelse. Og så var det på min liste over 34 inden 34 og igen kommet på 35 ting inden 35, fordi jeg først nu har kunne sat tjek ved den.

I søndags forsøgte jeg så at skrive lidt om oplevelse på instagram, men det var dælme svært at få beskrevet den vildeste madoplevelse med relativ få ord. Fordi når alt er gennemtænkt og gennemført ned i mindste detalje, så er det svært at få det beskrevet sådan nogenlunde ordentlig. Men nu prøver jeg alligevel.

Hvis vi starter med maden, så fik vi snacks, 7 retter og petit fours. Og jeg er jo kæmpe fan af at smage en masse forskelligt, som jeg i den grad gjorde i lørdags. Og jeg havde nok aldrig troet, at en snack, som bestod af ‘Knoldselleri – Hø – Røg’ ville smage så fantastisk godt eller at en dessert med overskriften ‘Kartoffel – Birkesirup – Gran’ ville være så lækkert. Men når råvarerne, tilberedningsmetoderne og sammensætningen er gennemtænkt, så skaber det bare en kæmpe stor helhedsoplevelse.

Bare for at give et lille billede af maden, så var dette blot de forskellige snacks inden de 7 retter. 

Jeg er normalvis ikke til vinmenu, primært fordi jeg faktisk ikke er så god til rødvin. Alligevel valgte vi vinmenu dertil, fordi vi nok alligevel havde en formodning om, at disse vine ville være noget helt særligt. Hver vin blev præsenteret i forhold til, hvorfor netop den vin blev udvalgt til den ret, og det blev forklaret både så jeg forstod det og så gav det mening for mig, når jeg smagte på vinen, især sammen med retten. Og selvom jeg ikke ellers er til hverken til rødvin eller sherry, så var jeg vild med de rødvine og den sherry vi fik i lørdags.

Jeg tror aldrig jeg har oplevet så dygtige og passioneret tjenere, lige fra forklaringen af maden og vinen til, at ens serviet blev fint foldet, hvis man var væk fra ens plads. Og tilbage til præsentationen af hvert enkelt ret og vin, så er stadigvæk imponeret over den detaljeret forklaringen på råvarer, metode og sammensætninger, som vi fik til hver ret.

Hvis du på noget tidspunkt har mulighed for at komme forbi Gastromé, så synes jeg helt bestemt det er en kæmpe oplevelse. Og jeg håber, at jeg får muligheden for at prøve det en anden gang også.

 

 

 

TAK fordi du læser med  – Karina 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *