Torsdagstanker om ikke at være god nok

I efterhånden mange år har jeg arbejdet med mig selv og det mentale, som er noget af det bedste og hårdest jeg har gjort. Til gengæld håber jeg aldrig nogensinde, at jeg stopper med at blive klogere på mig selv. Men en sætning, som bliver ved med at komme frem igen og igen (og igen) er sætningen om ikke at være god nok. Og det gør også dette blogindlæg svært at skrive (og jeg tør selv ikke tænke på, når det skal udgives). Derfor har det også været en del uger undervejs.

Så snart jeg skriver ordene ‘god nok’, så er jeg straks i gang med at gennemtænke ordene. Fordi hvad betyder det egentlig at være ‘god nok’ eller ‘ikke at være god nok’. Altså sådan rent sprogligt er det jo en underlig sætning, fordi god nok til hvad eller hvem? Hvornår er man god, hvornår er man nok og især hvornår er man så god nok? Så rent sprogligt er det en underlig sætning.

Men rent følelsesmæssigt gør den bare møj hamrende ondt, når det pludselig bliver en form for grundfølelse. Især når man sætter et ord bagefter, nemlig jeg er ikke god nok som veninde/datter/kvinde/kæreste/søster/kollega/eller hvad man nu kan indsætte af ord. Fordi så handler det lige pludselig om ikke at kunne leve op til ens egne og måske andres forventninger til hvordan man ‘bør være’. For mig handler det ikke så meget om at kunne leve op til andres forventninger, fordi mine egne forventninger til hvad jeg bør/ikke bør gøre er væsentlig højere end andres er til mig.

Langt de fleste dage kan jeg bryde sætningen ned eller minde mig selv om, hvad jeg er god til eller hvilke ting, som fungere lige nu. Men nogle dage rammer det bare hårdere end andre, og så er det bare pludselig en grundfølelse af ikke at være god nok. De dage er hårde og gør ondt. Men heldigvis er det ikke alle dage, der er sådan (mere).

Hvis du vil læse flere torsdagstanker, så er hvordan sundhed også kan være sårbart eller torsdagstanker om at blive bedre venner med spejlet måske noget for dig. 

TAK fordi du læser med  – Karina 

2 kommentarer Tilføj dine
  1. Du er helt bestemt en meget mere en god nok veninde for mig 😍😘 af mange årsager, men bla. fordi du er så modig at dele dette indlæg 😀

    1. klar parat sund // Karina klar parat sund // Karina siger:

      Tusind tak for denne skønne kommentar. TAK.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *