Torsdagstanker om en meget anderledes påske

I en tid, hvor dagene er så ens, at kun få har styr på om det er onsdag eller lørdag, så er de kommende dage helt særlige. Eller påskedagene plejer at være nogle helt særlige dage. Men intet er som det plejer at være for tiden.

Men når intet er som det plejer at være er det så godt eller skidt? Jeg tænker, at du nok allerede har gjort dig tanker om, hvor skidt det er for dig selv, men også for hele samfundet. Men måske man skulle forsøge at vende det hele lidt på hovedet, og i stedet for at tænke “Hvad er det verdenen/samfundet/Mette Frederiksen gør imod os?”, så forsøger at tænke, hvad er det jeg kan få ud af denne situation.

Måske har du mere tid til at fordybe dig i den bog, som du aldrig har fået læst. Fået ekstra meget tid sammen med dem, som du bor sammen med. Det kan også være du bare savner din hverdag så sindssygt meget, fordi alt i din almindelige hverdag er helt perfekt. Hvor er det skønt at blive bevidst om, at alt bare fungerer og kører på skinner for dig.

Men måske er det netop også lige i denne tid, at du finder ud af, at der er ting du ønsker anderledes, når hverdagen igen rammer nogenlunde normalt. Det kan være du finder ud af, hvor skønt et liv det er med færre sociale arrangementer. Det kan være du finder ud af, hvem du savner at være sammen med og give en masse kram. Det kan være du finder ud af, at du skal flytte fra lejlighed til hus eller omvendt. Det kan være du finder ud af et karriereskift. Det kan være du finder en ny hobby, som giver dig masser af glæde. Alt sammen noget du ellers ikke havde tænkt.

Og så tilbage til påsken, som egentlig var der, hvor jeg startede. Fuldstændig ligesom de seneste par uger har det været meget anderledes og noget af en rutsjebanetur for mig, så bliver påsken nok ikke så meget anderledes end de andre dage i lock-down. For mig står den på arbejde, dog forhåbentlig noget mindre i disse påskedage end ellers. Men jeg er bevidst om, at mit hovede kan ikke rigtig holde fri-fri. Så i stedet for at tvinge den til at holde fri, så vil jeg hellere arbejde nogle timer om dagen og forsøge at holde fri derudover. Havde det været anderledes end ellers? Nok ikke, men jeg er bedre til at holde fri-fri, når jeg ikke er hjemme. Så derfor denne løsning.

Heldigvis har vi i min familie aftalt, at påskefrokosten ikke skal aflyses, men udskydes. Og særligt i denne tid er det dejligt at have noget at se frem til.

God påske til dig.

TAK fordi du læser med  – Karina 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *