Jeg elsker at kombinere forskellige ingredienser til salater, især fordi jeg hurtigt kan blive træt af de helt klassiske salater. Denne salat er meget simpel at lave, og det der tager længst tid er, at salaten skal afkøle.
Grønne linser er fyldt med både kostfibre og protein, som er dejlig mættende. Salaten passer ca til 2 personer, hvis den serveres alene eller til fire personer, hvis den serveres som tilbehør.
Salat med grønne linser
2 dl grønne linser
1 lille broccolihoved
Masser af bredbladet persille
En lille håndfuld græskarkerner
Feta
Tilbered de grønne linser efter vejledning på pakken – kog dem gerne med en bouillonterning. Vask og skær broccoli i små buketter, lad broccolien koge med de sidste 2-3 minutter og lad det hele afkøle.
Rist græskarkernerne på en tør pande, så de popper lidt. Lad dem afkøle.
Vask persillen godt og tag stilken af persillen. Skær feta ud i mindre stykker.
Bland de grønne linser, broccoli og persille sammen. Top salaten med græskarkerner og feta.
Af andre salater kan jeg anbefale denne amerikansk inspireret salat eller sommersalaten over dem alle.