Hindbærkoldskål med koldskålsdrys

Når vejret i dag måske ikke er så sommer-agtig, så må man selv skabe lidt sommerstemning med eksempelvis koldskål. Den kan gøres endnu mere sommer-agtig, hvis man tilsætter hindbær som i denne opskrift. Bonus er, at denne opskrift er meget meget nem at lave. Så er der også en nem og lækker koldskålsdrys, som nemt kan laves nogle dage i forvejen.

Når sommeren og de danske jordbær dukker frem, så er denne opskrift også virkelig god med jordbær, så man får en lækker jordbærkoldskål.

Koldskålsdrys

20 gram smør
10 gram sukker
2 dl havregryn
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnødder

Hak mandler og hasselnødderne groft. Smelt smør og sukker på en varm pande, og tilsæt havregryn. Rør godt rundt.
Lad det afkøle og opbevar koldskålsdrys i en tæt beholder.

Hindbærkoldskål

400 gram kærnemælk
250 gram tykmælk
1 økologisk citron
1 tsk vaniljepulver
125 gram hindbær

Vask citronen, riv citronskallen og pres al citronsaften. Blend kærnemælk, tykmælk, citronskal, citronsaft (eventuel lidt af gangen), vaniljepulver og hindbær godt sammen. Smag eventuel til med flere hindbær og citron.
Servere hindbærkoldskål med koldskålsdrys og friske hindbær.

TAK fordi du læser med  – Karina 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *