Danske jordbær er altså noget helt særligt, det er bare smagen af sommer. Og indtil jeg selv får en kæmpe stor have fyldt med jordbærplanter, så må jeg tage til Holtgaard og plukke løs.
Det var egentlig ikke meningen, at der skulle være salat til, men når jeg nu havde plukket ærter og jordbær selv, så skulle der næsten også lidt salat med fra terrassen. Så den kan altså sagtens spise uden salat til.
Edamammesalat med danske jordbær
Lidt blandet salat (kan undlades)
200 gram edamammebønner
10-20 friske ærtebælge
10-20 friske jordbær
Lime
Pinjekerner
Varm en pande op og rist pinjerkernerne på panden. Lad dem afkøle. Kog lidt vand og hæld over edamammebønnerne. Når de er optøet hældes vandet fra og hæld lidt salt hen over, bland godt rundt.
Vask salaten og jordbærene godt. Skær jordbærene ud i mindre stykker og bælg ærterne. Bland salat, edamammebønner, ærter og jordbær sammen. Hæld limesaft henover og top med de ristede pinjekerner.
Efter sådan en lækker salat kunne det være du fik lyst til jordbærtrifli eller jordbærsorbet med timian.