At begrænse madspild har været et stort emne de seneste år, og det giver rigtig god mening, når vi skal passe på vores ressourcer (også privat).
Jeg er ret så stor fan af app’en ‘Too Good To Go’, hvor man kan købe overskydende mad fra forskellige bagere, restauranter og supermarkeder. Jeg har tidligere brugt den til at købe brød fra forskellige bagere i Aarhus, hvor jeg altid har fået en ret stor pose med alt fra rugbrød, franskbrød, pitabrød og forskellige slags boller. Jeg har også været så heldig, at der nogle gange har været kage med.
Nogle supermarkeder har også fået grøntsagsposer, og det har jeg nu prøvet et par gange. Jeg er virkelig imponeret over, hvor meget frugt og grønt jeg har fået de gange for få penge. Nogle af tingene skal spises ret hurtigt, andre har fået lidt skrammer (oftest i emballagen) og andre er ganske fine.
Sidste gang fik jeg kartofler, to squash, to granatæbler, to kg pærer, broccoli, melon, ananas, lime, citron og økologisk karse for kun 34 kroner. Det synes jeg altså er billigt. Jeg bruger ikke blot ‘Too Good To Go’-appen fordi man får meget for pengene, men også fordi jeg bliver inspireret til at lave nye og anderledes retter og så ikke mindst fordi jeg synes selve konceptet er genialt.