Rocky Roads er simpelthen de nemmeste hjemmelavet snacks, som passer perfekt som fredags- og lørdagssnolder – eller blot når de søde tænder den søde tand har brug lidt ekstra lækkert. Jeg har efterhånden lavet dem en del gange, og det bedste er, at man kan tilføje lige det man har allermest lyst til. Men her er et par af mine favoritter.
Min fremgangsmetode er, at smelte 100 gram chokolade og tilsætte ingredienserne, så jeg synes det passer. For mig plejer det at passe med en to små håndfulde af ‘fyld’ til de 100 gram chokolade. Chokolademassen fyldes i en form (fad med bagepapir) og så er det blot at vente på, at det størkner, så man kan begynde at spise dem. Jeg indrømmer gerne, at der også har været en enkelt gang eller tre, hvor jeg er kommet til at smelte 200 gram chokolade.
Og hvis det skal gå hurtigt, så er snydetricket at hakke chokoladen, smelte lidt over halvdelen af chokoladen i microovnen og tilsæt resten af chokoladen i den smeltede chokolade. Chokoladen bliver ikke lige så fin – men smager fuldstændig af det samme.
Julevarianten er med marcipanstykker og brændte mandler – det er altså en fantastiske julet kombination.
P-tærte varianten er med saltede peanuts og små skumfiduser – der er det en fordel at lave en stor portion, da de hurtigt er væk.
Nøddevarianten er med mandler og pistacienødder – jeg synes virkelig pistacienødder gør det godt i Rocky Roads.
Jeg havde besøg af en flok dejlige veninder i går hvor jeg lavede nødder varianten og p tærte varianten. Det var p tærte varianten der forsvandt hurtigst fra fadet, og den skal bestemt laves igen med flere skumfiduser end jeg puttede i denne gang. Og jeg skal helt sikkert prøve julevarianten til jul😀
Tak for både at lave dem til (blandt andet) mig, og dejligt du er klar på at prøve julevarianten.