Jeg havde faktisk aldrig rigtig troet, at lemoncurd ville være noget for mig. Fordi jeg er meget mere til chokolade, chokolade og lidt mere chokolade. Men jeg synes virkelig det er lækkert i/på kage, scones og egentlig på alt slags brød, især på rugbrød. Og så er det overraskende nemt at lave.
Af denne opskrift bliver ca. til et dejligt stort glas. Jeg river citronskallen meget fint, så behøver jeg nemlig ikke at sigte dem fra senere.
Lemon curd
Citronsaft og revet citronskal fra 4 økologiske citroner
130 gram sukker
3 æg
75 gram smør
Pisk citronsaft, revet citronskal, æg og sukker sammen i en gryde ved svag varme (det må endelig ikke koge). Pisk stille og roligt i et par minutter og tilsæt derefter smør. Forsæt med at piske og piske ved svag varme indtil det begynder at tykne (det tager lidt tid). Når konsistensen begynder at være rigtig blød og lækker, tages den af varmen og hældes på skoldet glas.